Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2011. Július 27. 07:13, szerda | Külföld
Forrás: OrientPress

Tüneti kezelés az újabb görög mentőcsomag

Tüneti kezelés az újabb görög mentőcsomag

A Fitch szerint technikai szempontból Görögország korlátozott nem fizetővé válásának felel meg a brüsszeli válságcsúcson elért egyezség az újabb finanszírozási csomagról.

Sarkadi Szabó Kornél, független piaci elemző a Gazdasági Rádiónak azt mondta, az euróövezet tüneti kezelés mellett döntött, a probléma gyökeréhez nem nyúlt hozzá.

 

A legnagyobb európai hitelminősítő bejelentette, hogy a magánszektorbeli hitelezők bevonása a programba besorolási szempontból korlátozott nem fizetői eseménynek minősül, és a Fitch Ratings ennek megfelelő szintre fogja módosítani az érintett görög kormánykötvények besorolását azon a napon, amikor a javasolt kötvénycsere-program ajánlati időszaka lezárul. A Fitch szerint ez az új osztályzat valószínűleg a spekulatív - vagyis nem befektetésre ajánlott, 'bóvli' - sáv alján lesz. A Fitch bejelentése egyáltalán nem váratlan, korábbi hitelminősítői figyelmeztetések alapján már számítani lehetett arra, hogy a hitelminősítők csődeseményként értékelik a magánszektor bevonását. A csomag pedig azt is tartalmazza, hogy az Európai Központi Bank a szelektív fizetésképtelenség minősítéssel ellátott papírokat is befogadja fedezetként. Így nem éri még egy csapás az EKB-forrástól függő görög bankrendszert.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: görög

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.