Városlista
2020. június 6, szombat - Norbert

Hírek

2020. Április 21. 08:49, kedd | Helyi
Forrás: Sopronmedia fotó/harkai önkéntes tűzoltó egyesület

Tűz keletkezett egy házban Harkán – időben cselekedett a tulaj

Tűz keletkezett egy házban Harkán – időben cselekedett a tulaj

Április 20.-án, hétfőn este egyesületünket egy viszonylag szerencsésen végződő tűzesethez riasztották – olvasható a Önkéntes Tűzoltó Egyesület Harka Facebook-bejegyzésében.

A közleményből kiderült: egy tűzhelyen felejtett serpenyőben meggyulladt az olaj, mely meggyújtotta a páraelszívót, és a konyhabútort is. Szerencsére az éppen hazaérő tulajdonosok komoly lélekjelenléttel és megfelelő szakértelemmel oltották el a tüzet. Egy ronggyal letakarták a lángokat ezzel elfojtva az égést. Az önkéntes tűzoltóknak már csak a tűzben érintett lakrész átvizsgálását, és szellőztetését kellett elvégezniük az időközben kiérkező soproni hivatásos tűzoltók közreműködésével. Ugyan nem sérült meg senki, de a kár így is jelentős.

Az egyesület kiemelte: a tűzesetnél készített fényképek jól bizonyítják, hogy egy apró figyelmetlenség is mekkora károkat tud okozni. Sokkal nagyobb baj történhetett volna, ha a tulajdonos pánikba esik, és a pulóvere helyett vízzel kezdi el oltani az égő olajat - súlyos égési sérülést szenvedett volna a fellángoló olajtól.

Címkék: harka, tűz

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 03. 17:00, szerda | Helyi

Villám csapott a soproni családi házba!

Óriási robajjal csapott a soproni Kutya hegyi családi házba a villám ami azonnal kigyulladt.

2020. Május 19. 20:02, kedd | Helyi

További enyhítések jöhetnek a magyar határokon

Szijjártó Péter Külgazdasági és Külügyminiszter a napokban több körben is egyeztetett az osztrák, szlovák és cseh kollégáival a határhelyzetekről.

2020. Május 17. 09:24, vasárnap | Helyi

Osztrák belügyminisztérium: Ausztria enyhíti a határellenőrzéseket Csehország, Szlovákia és Magyarország irányába is

Vasárnaptól Ausztria -- Németország, Lichtenstein és Svájc mellett -- Csehország, Szlovákia és Magyarország irányába is enyhíti a határellenőrzéseket - közölte az osztrák belügyminisztérium szombati közleményében

2020. Május 07. 08:27, csütörtök | Helyi

Tovább csökkent az aktív koronavírusos betegek száma Ausztriában

Tovább csökkent az aktív koronavírusos betegek száma Ausztriában; szerdán az egészségügyi minisztérium jelentése szerint 1437 beteget tartottak nyilván.