Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. November 04. 07:13, péntek | Külföld
Forrás: MTI

Tűz ütött ki a komphajón

Tűz ütött ki a komphajón

Tűz ütött ki a Vörös-tengeren közlekedő egyik komphajón nem sokkal azután, hogy elindult csütörtökön a jordániai Akaba kikötőjéből az egyiptomi Nuveibába. A fedélzeten 1230 személy utazott.

A jordániai polgári védelem szóvivője a francia hírügynökségnek elmondta, hogy az egyetlen áldozat a lángok elől menekülve a vízbe ugrott, és megfulladt. Faríd Saraa hozzátette: a többi utast mentőcsónakokra menekítették, közülük senkinek sem esett baja. A jármű súlyosan megrongálódott.

Az AFP egy későbbi jelentésében már nem tesz említést halottról. A kompot üzemeltető Arab Bridge Maritime vállalat vezetője is úgy nyilatkozott a Petra jordániai állami hírügynökségnek, hogy nincs halálos áldozata a balesetnek. Az egyiptomi közlekedési minisztérium egyik tisztségviselője elmondta, hogy a tűz a komp alsó, a gépkocsiknak helyet adó szintjén ütött ki, de a kiváltó okot egyelőre nem tudják.

Az egyiptomi külügyminisztérium közölte, hogy a jármű 17 tengeri mérföldre volt Akabától, amikor a lángok felcsaptak. Egy egyiptomi tisztségviselő elmondta: a hajóról kimenekített utasokat a legközelebbi jordániai kikötővárosba, Durrába szállították, hogy ott várják meg az értük küldött másik kompot.

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.