Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Február 19. 19:14, kedd | Helyi
Forrás: sopron.hu

Újabb nyertes pályázat

Újabb nyertes pályázat

Megújulhat a Kurucdomb

Sopron 412 millió forintot nyert a Kurucdomb városrész szociális célú felújítására. A projekt 100%-os támogatású, az önkormányzatnak nem kell önrészt biztosítania a megvalósításhoz.


A sajtó képviselőit Dr. Fodor Tamás polgármester és Pongráczné Várnai Mária, a terület önkormányzati képviselője tájékoztatta a Nyugat-dunántúli Operatív Program megyei jogú városok számára kiírt pályázat eredményéről. A projektben a 2011-2013. évben összesen 1650 millió Ft keretösszeg állt a pályázók rendelkezésére, ebből az egyes városoknak maximum 412,5 millió forint összegben nyílt lehetőségük támogatás elnyerésére.

Fodor Tamás polgármester elmondta: Sopron a maximális összeget, vagyis 412,5 millió forintot nyert a megyei jogú városoknak kiírt szociális célú város-rehabilitációs témájú pályázaton. Majd hozzátette: a pályázat alapvető célja a városok leromlott vagy leszakadó városrészeinek felújítása, valamint a leromlását okozó folyamatok megállítása és megfordítása több eszköz együttes, integrált alkalmazásával.

Sopron az Integrált Városfejlesztési Stratégiában is szociális célból fejlesztendő területként megjelölt kurucdombi területtel nyújtott be pályázatot.

Pongárczné Várnai Mária elmondta: a nyertes pályázatnak köszönhetően a kurucdombi fejlesztés során megvalósul a Rodostói út 2-4-6-8. sz. épületekben található 37 db önkormányzati bérlakás/szociális bérlakás külső-belső felújítása, energetikai korszerűsítése, a Halász Miklós Sporttelepen található sportcsarnok megerősítése, korszerűsítése, valamint a külső sportpálya fejlesztése, a Kuruc körúton található játszótér továbbfejlesztése és bővítése, valamint az infrastrukturális beruházásokhoz kapcsolódó ún. soft elemek megvalósítása.

Az önkormányzati tulajdonú lakások, illetve a sporttelep fizikai állapota megkívánja a beavatkozást, a felújítást. E fejlesztés megvalósítása érdekében Sopron Megyei Jogú Város kiemelt projekt keretében nyújtotta be pályázatát, a projekt céljához igazodva partnerségben a Soproni Szociális Intézménnyel.

A projekt összköltsége 412,5 millió Ft, a támogatás intenzitása 100%-os, így önkormányzati önrész nélkül megvalósítható.

Címkék: helyi, pályázat

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Helyi

Sopron továbbra is az egyik legbiztonságosabb város

Rendészeti Integrált Központ épült Sopronban és városszerte helyeztek el térfigyelőkamerákat, sebességmérőket és alakítottak ki korszerű gyalogos-átkelőhelyeket az elmúlt években, melyek a soproniak biztonságát szolgálják.