Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2021. Április 19. 17:09, hétfő | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Újabb pénzpörgetős csalót fogtak el

Újabb pénzpörgetős csalót fogtak el

A gyanú szerint egy román férfi a kasszásokat átverve egy nap alatt százezer forinttal károsított meg három üzletet.

Budapest II. kerületében, egy bevásárlóközpont több üzletéből 2021. április 15-én bejelentés érkezett, hogy miután egy férfi visszakérte a néhány perccel korábban vásárolt termékek árát, a kasszában hiány keletkezett – közölte a rendőrség.
Kiderült, hogy a 34 éves román állampolgárságú férfi úgy próbált pénzhez jutni, hogy a végösszegtől kevesebb pénzt adott át a fizetésnél, majd amikor a kasszások ezt észrevették, visszakérte tőlük a pénzt, hogy átszámolja, és ha kell, kiegészítse.

A feltételezett elkövető a számolásnál ugyan elismerte a hiányt és kipótolta azt, ezalatt mégis, észrevétlenül néhány tízezret zsebre tett belőle. Mivel a trükkös vásárló az eladó előtt számolta újra az általa kiegészített pénzt, így azt már újra senki nem számolta át.

A férfi a vásárlás után néhány perccel meggondolta magát, és visszavitte a termékeket. Mivel azok még sértetlenek voltak, így a boltok mindegyike visszaadta a vételárat. A kifizetések után vették észre az eladók, hogy a kasszában hiány van; a három üzlet összesen így százezer forinttal többet fizetett vissza, mint amennyit a vásárló otthagyott.

A nyomozók által pénzpörgetésnek hívott módszert használó csalót a járőrök még a bevásárlóközpontban elfogták és előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol csalás vétség elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi az eljárás során szabadlábon védekezik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.