Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Január 27. 11:20, szerda | Külföld
Forrás: www.index.hu

Újabb profit rekord az almás cégnél!

Újabb profit rekord az almás cégnél!

Az Apple minden év végén bődületesen sok pénzt keres, és általában megdönti a korábbi rekordjait. Ez történt 2015 utolsó negyedévében is.

Ez történt 2015 utolsó negyedévében is, amikor a kaliforniai vállalat 18,4 milliárdos nyereséget termelt 75,9 milliárd dolláros forgalommal. Ezzel egy hajszálnyit sikerült túlszárnyalni az előző év végi adatokat, amikor 18 milliárd volt a profit és 74,3 milliárd a forgalom.


A vevők olyan sokat fizettek az Apple termékeiért, hogy a nyereségrátát sikerült 40,1 százalékra feltornászni.


Még mindig az iPhone hozza a legtöbb pénzt, de a szolgáltatásokra is jól lehet üzletet építeni. Pontosan ez is történt: az iCloud felhőtárhely, AppleCare terméktámogatás és Apple Pay nevű digitális pénztárca által generált forgalom 26 százalékkal, 6,05 milliárd dollárra nőtt. Egész jól teljesítettek az egyéb termékek is, mint az Apple Watch és az Apple TV – ez a kategória 62 százalékos növekedéssel 4,3 milliárd dollárt hozott a konyhára.


Az Apple közölte, hogy az eddig eladott, iOS-t futtató eszközeiből az év utolsó 90 napjábantöbb mint egymilliárdot aktívan használtak.


Csak ebben az időszakban majdnem 90 millió vadiúj iOS-es eszközt, 74,8 millió iPhone-t és 16,1 millió iPadet adott el a cég. Valamint 5,3 millió Mac számítógépet, ami ismételten jól mutatja, hogy a világpiacon nem a számítógép a meghatározó. Ezzel a mennyiséggel igazán nem volt nagy kihívás a január 3-ig tartó két hétben 1,1 milliárd dolláros forgalmat generálni az App Store alkalmazásboltban. Ezen belül újév napja volt a rekorder, 24 óra alatt 144 millió dolláros forgalommal.
Az Apple felhasználói igencsak szeretik a cég legújabb operációs rendszerét, hiszen az egymilliárdos darabszám 75 százalékán a legfrissebb iOS 9 fut. Érdemes ezt összevetni azzal, hogy a Microsoft már 200 millió Windows 10 licenccel is megdöntötte a saját frissítési rekordját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).