Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Április 28. 05:00, vasárnap | Kék hírek
Forrás: police.hu

Újabb trükkel jártak többször is sikerrel tolvajok

Újabb trükkel jártak többször is sikerrel tolvajok

A vízminőség ellenőrzésére hivatkozva otthonukban fosztott ki időseket az ország több településén egy négyfős társaság, közülük három személyt letartóztatásba helyeztek.

Az eljárás adatai alapján egy pápai állampolgár március 11-én délelőtt értesítette a rendőrséget arról, hogy nem sokkal azelőtt a lakásába egy számára ismeretlen férfi kért bebocsátást, aki magát vízminőség-ellenőrnek adta ki.

A sértett beengedte az idegent, akihez időközben további két nő is csatlakozott. Az idős asszonynak azonban gyanússá váltak a személyek, ezért kitessékelte őket az otthonából, majd értesítette a rendőrséget. A bejelentést követően a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai adatgyűjtésbe kezdtek, melynek eredményeként egy többfős társaság került a nyomozók látókörébe, akik az ország hat megyéjét érintően károsítottak meg otthonaikban idős személyeket. Valamennyi esetben a vízminőség ellenőrzésére hivatkozva jutottak be a sértettek lakásaiba, majd a figyelmüket elterelve több százezer forint értékben tulajdonítottak el ékszereket, készpénzt és bankkártyát.

Az összehangolt akció során, melyben több rendőrkapitányság is részt vett, a pápai nyomozók április 23-án délután Budapesten fogtak el egy 37 éves gyáli nőt, illetve egy 31 éves gyáli férfit, valamint egy 39 és egy 23 éves budapesti nőt, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy 2017. június 27. és 2019. április 3 között hét idős személy sérelmére követtek el vagyon elleni bűncselekményeket. A rendőrök a gyanúsítottak otthonaiban tartott házkutatások alkalmával megtalálták az ellopott tárgyakat, melyeket lefoglaltak.

A nyomozók - a 37 éves gyáli nő kivételével, aki a nyomozás adatai szerint egy bűncselekmény elkövetésében vett részt – a gyanúsítottakat őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, melyet a Veszprémi Járásbíróság 2019. április 25-én elrendelt. A Pápai Rendőrkapitányság a 37 éves gyáli nő ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, míg a 31 éves gyáli férfi, továbbá a 39 és a 23 éves budapesti nő ellen két rendbeli kifosztás bűntett kísérletének, valamint öt rendbeli bűnszövetségben elkövetett kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást.

Címkék: elfogás, rendőr, tolvaj, trükk

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Kék hírek

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr elmenekült

Két ember meghalt, miután három autó összeütközött a XVIII. kerületben, a 4-es főút Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető szakaszán, a Billentyű utcánál, a vétkes sofőr elmenekült, ezért hajtóvadászatot indítottak után

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.