Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Március 26. 05:02, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Újra életbe lép a tűzgyújtási tilalom a keleti országrészben

Újra életbe lép a tűzgyújtási tilalom a keleti országrészben

Ismét tűzgyújtási tilalom lép életbe a keleti országrészben kedden - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI-vel hétfőn.

A korlátozás Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét érinti.

Felhívták a lakosság figyelmét, hogy Magyarországon az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

A csapadékmentes időjárás miatt fokozódik a vízhiány a talajban. A száraz, gyakran szeles, enyhe időben egyre nő a száraz fűvel, gazzal, bozóttal borított területeken a tűzesetek esélye. Tekintettel arra, hogy a múlt héten sok tűz ütött ki, keddtől a keleti országrészben elrendelik a tűzgyújtási tilalmat - közölték.

Az említett megyékben tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok kétszáz méteres körzetében, a kijelölt tűzrakóhelyeken, beleértve a vasút és közút menti fásításokat, továbbá tilos a parlag- és gazégetés is.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról a www.erdotuz.hu és a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térkép segítségével tájékozódhat a lakosság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.