Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2023. November 12. 07:50, vasárnap | Helyi

Újra nyitva a GYIK Rendezvényház

Újra nyitva a GYIK Rendezvényház

Nagy sikerrel és teltházzal tárta ki kapuit a GYIK Rendezvényház szombaton a látogatók előtt 😍ahol Márton-napi programokkal várták a érdeklődő családokat, kicsiket és nagyokat.

Az üzemeltető Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. újragondolta a ház működését, akik szeretnének egy olyan közösségi teret létrehozni, ahol mindenki jól érzi magát és megtalálja a neki tetsző programokat, ahová baráti társaságok is be tudnak ülni egy kellemes délutáni beszélgetésre, kikapcsolódásra.

"Közművelődési feladatokat látunk el és minden korosztályt várunk. Az amatőr együtteseknek, művészeti csoportoknak is bemutatkozási lehetőséget biztosítunk, várjuk a jelentkezésüket. A földszinten kialakítottunk egy játszósarkot, kis kuckót játékokkal, ahová a ház nyitva tartási idejében, 9 és 18 óra között, bármikor bejöhetnek az anyukák a kicsikkel. Ezzel is a nyitottságunkat szeretnénk jelezni" - beszélt a terveikről és a rendezvényház újragondolt koncepciójáról Seregély Dóra, a Pro Kultúra Sopron marketingigazgatója.

"Kíváncsiak vagyunk a soproniak véleményére is, hogy ők milyen programokat, rendezvényeket látnának szívesen a GYIK-ban" - tette hozzá, és azt is elárulta, hogy a rendezvényház helyiségei nevet kaptak. A nagyterem Winkler Oszkár nevét viseli, aki az épület tervezője volt, a többi helyiség pedig az Erzsébet-kert jellegzetes növényeiről kapta a nevét.

A gyerekek mindent kipróbálhattak, alig tudtak választani a jobbnál jobb programok közül, kézműves foglalkozásokkal és családi koncerttel kezdődött a program. A koncert után a Kereplő Színház a Lúdas Matyi bábszínházi komédiát mutatta be, volt meseműhely és tánc a Sopron Balett tagjaival, a nap fénypontja az Erzsébet-kertben megtett lampionos felvonulás volt.


Az eseményen részt vett Dr. Farkas Ciprián polgármester is, aki elmondta: az újraindítási program első lépéseként a GYIK Rendezvényház újra színes programokkal várja a soproni családokat.


Túdósító/Újságíró/ Fotó: Kovács Tibor Cs.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.

2024. Április 20. 17:25, szombat | Helyi

Népszerű a Gondosóra program Sopronban is

Több ezer soproni idős igényelte a gondosórát, amely a nap 24 órájában szolgálja biztonságukat.