Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Február 20. 09:52, szerda | Helyi
Forrás: saját

Uniós Támogatás a Gyógyintézetnek

Uniós Támogatás a Gyógyintézetnek

Hatalmas összeghez jutottak a rehabilitációval foglalkozó szakemberek

Sajtóközlemény

A Soproni Rehabilitációs Gyógyintézet közel 70 millió forintos támogatást kapott foglalkoztatási programjának megvalósítására.

A támogatást az intézmény új munkakörben való foglalkoztatásra, és a szakdolgozók többletteljesítmények honorálására fordítja, amely az ellátás folytonossága és magas színvonalon tartása miatt jelentős.

A pályázat a Soproni Rehabilitációs Gyógyintézet négy szakorvosának és egy szakdolgozójának új munkakörben való foglalkoztatását biztosítja, ezzel jelentősen növelve az ellátás minőségét.

A projekt továbbá biztosítja 41 szakdolgozó többletteljesítményének honorálását is. A szakdolgozók elvándorlásának visszaszorítása szempontjából a pályázaton nyert összeg jelentősége kiemelkedő.

A dolgozói elvándorlás az egészségügy sajátos problémája, amely hátrányosan érinti az intézmények működőképességét, megnehezíti a hatékony működést, ezért nagyon fontos ennek a folyamatnak a megállítása, minél hatékonyabb visszaszorítása.

A Soproni Rehabilitációs Gyógyintézet "Foglalkoztatási programok megvalósítása a Soproni Rehabilitációs Gyógyintézetben" című, TÁMOP-6.2.4.A-11/1-2012-0051 jelű, az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott pályázatát a Humán Erőforrás Programok Irányító Hatóságának vezetője 69 805 176 forint összegű támogatásra érdemesnek ítélte meg. A teljes költségvetés tehát 69 805 176 forint, amely száz százalékos Európai Uniós támogatással valósul meg.

A projekt 2012. december 1-jén indult és 24 hónapon keresztül tart, így várhatóan 2014 végén fejeződik be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 18:43, hétfő | Helyi

Elkészült az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út

Befejeződött az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út építése. Az új szakaszt és a kapcsolódó létesítményeket átadták a forgalomnak.

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.

2024. Április 25. 15:52, csütörtök | Helyi

Idén is nagyot dobbant a SopronFest

Májusban közel 100 helyszínen 300 program várja a fesztiválozókat Sopronban. Hazai és külföldi előadók, podcast-beszélgetések, kiállítások, túrák és sok más különböző esemény színesíti a SopronFest kínálatát.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

A baloldal belharcaitól hangos Sopron

Az elmúlt hetekben számos belső konfliktus került nyilvánosságra a soproni baloldali pártok és jelöltek háza tájáról, ennek eredménye, hogy a felek még egymással is képtelenek szót érteni.