Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. November 10. 17:01, szombat | Belföld
Forrás: infovárosok - fotó: police.hu

Vádat emelnek a társát lelövő vadász ellen

Vádat emelnek a társát lelövő vadász ellen

Halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Járási és Nyomozó Ügyészség egy férfival szemben,

aki vadnak nézte az elejtett vad zsigerelését végző társát, ezért rá célzott lövést adott le.

Három férfi május 24-én napján este vadászaton vett részt a Bokod és Pusztavám között lévő területen. A vádlott és két társa a vadászat kezdete előtt megállapodtak abban, hogy ki melyik szektorban vadászik – közölte az ügyészség.

A sértett 21 óra 20 percet röviddel megelőzően elejtett egy vadat, melyről telefonon értesítette vádlottat és közölte vele, hogy az elejtett vad keresésére indul. A vádlott ekkor felhagyott a további vadászattal, összecsomagolta a felszerelését és kocsijával elindult a sértett által használt vadászterületre. A sértett a vad elejtését követően lemászott a vadászlesről és les közelében lévő búzatáblába ment, ahol megtalálta az elejtett állatot és nekikezdett az állat kizsigerelésének.

A vádlott felmászott a korábban a sértett által használt vadászlesre, távcsővel körülnézett és egy vaddisznónak tűnő alakot észlelt, majd anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy mások életében és vagyontárgyaiban nem okoz kárt, az engedéllyel tartott vadászpuskájával lövést adott le, mely lövés a korábban elejtett vadat zsigerelő sértett testébe hatolt. A sérülés következtében a sértett a helyszínen életét vesztette.

A vádlott magatartásával megszegte a vad védelméről, a vadgazdálkodásról, valamint a vadászatról szóló törvényben előírtakat, mely szerint vadászlőfegyverrel és vadászíjjal lövést leadni csak akkor szabad, ha a vadász a vadat kétséget kizárólag felismerte, és a lövéssel mások életét, testi épségét, illetve a vagyonbiztonságot nem veszélyezteti. A lövés előtt mérlegelni kell a lövedék várható útját és a becsapódás helyét.

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a Tatabányai Járásbíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő, büntetlen előéletű vádlottat büntetővégzésében szabadságvesztésre ítélje, amelynek a végrehajtását próbaidőre függessze fel, továbbá a tőle lefoglalt vadászpuskát kobozza el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni