Városlista
2021. április 17, szombat - Rudolf

Hírek

2021. Február 04. 05:19, csütörtök | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Vádat emeltek egy rendőrökre támadó férfi ellen

Vádat emeltek egy rendőrökre támadó férfi ellen

Hivatalos személy elleni erőszak miatt vádat emelt a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség egy férfi ellen, aki tavaly októberben szolgálatban lévő rendőrökre támadt

- közölte a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője szerdán az MTI-vel. A férfi testvérét és apját ugyancsak azzal gyanúsítják, hogy rendőrökre támadtak.

Keresztes Imre közleményében azt írta: a rendőrök egy tyúklopásról szóló bejelentés kivizsgálása miatt jelentek meg egy Hajdú-Bihar megyei ingatlannál, ahol a 30 éves, ittas férfi kiabálva több alkalommal bántalmazással, megöléssel fenyegette őket, kifogásolva az intézkedést. A rendőrök többször felszólították a vádlottat, hogy fejezze be agresszív magatartását, ő azonban mindkét kezét ütésre emelve a rendőrök irányába indult, tovább fenyegetőzve.

Ekkor az egyik rendőr a szolgálati kutyát vetette be a vádlottal szemben, aki - miután a kutya meglökte - ütésre emelt kézzel ismét a rendőr felé indult. A rendőrök végül testi kényszert alkalmazva megbilincselték férfit.

Az ügyészség a Berettyóújfalui Járásbíróságon emeltek vádat a letartóztatásban levő férfivel szemben.

A férfi testvérét és apját ugyancsak azzal gyanúsítják, hogy rendőrökre támadtak múlt szombaton. A rendőrök megpróbáltak felkutatni egy bűncselekménnyel kapcsolatba hozható Hajdú-Bihar megyei férfit. Mielőtt azonban az ingatlan bejáratához érkeztek volna, egy ittas férfi a közeledő rendőröket több alkalommal kiabálva megöléssel fenyegette, miközben egy mintegy 120 centiméter nyélhosszúságú kapát tartott a kezében.

A rendőrök többször felszólították a férfit, hogy tegye le a szerszámot és ne akadályozza az intézkedést, ám a férfihez csatlakozott a szintén ittas fia, akinél egy 20 centiméter pengehosszúságú kés volt.

A két férfi - továbbra is fenyegetőzve - megindult a rendőrök felé. A rendőrök figyelmeztették őket, hogy ha nem hagynak fel a magatartásukkal, lőfegyvert fognak használni velük szemben. A két férfi ennek ellenére még egy ideig támadóan közeledett a folyamatosan hátráló rendőrök felé. Végül többszöri, ismételt felszólítás után vetették csak alá magukat az intézkedésnek.

Az apa és fia tagadta a bűncselekmény elkövetését és a gyanúsítás közlése ellen mindketten panaszt jelentett be. A regionális nyomozó ügyészség mindkét férfi őrizetét elrendelte és indítványozta letartóztatásukat a Debreceni Járásbíróságon.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 16. 08:02, péntek | Kék hírek

Fáknak ütközött és életét vesztette egy autós Békésben

Letért az útról és fáknak ütközött egy autó péntek reggel a Békés megyei Bélmegyer közelében. A jármű vezetője a helyszínen életét vesztette - adta hírül a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

2021. Április 16. 06:00, péntek | Kék hírek

Elítélték a rendőrökre téglával és vasvillával támadó család tagjait

Letöltendő, illetve felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt a bíróság egy apát és két fiát, akik téglával és vasvillával támadtak rendőrökre - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője az MTI-vel csütörtökön.

2021. Április 15. 14:04, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvert és lőszereket foglaltak le Nógrád megyében

Lőfegyvert és lőszereket foglaltak le a rendőrök a Nógrád megyei Ecsegen egy 56 éves férfi lakásán, az ügyben büntetőeljárás indult - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.

2021. Április 15. 08:00, csütörtök | Kék hírek

Késsel próbáltak kirabolni egy pénzszállítót Kőbányán

Késsel próbáltak kirabolni egy pénzszállítót szerdán egy kőbányai bevásárlóközpontban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.