Városlista
2021. június 21, hétfő - Alajos

Hírek

2012. Március 06. 14:05, kedd | Külföld
Forrás: OrientPress

Változnia kell Putyin politikájának

Változnia kell Putyin politikájának

Oroszországban engednek a gyeplőn, de azért a korbács is előkerül – így kommentálta a tegnap tartott elnökválasztást Gereben Ágnes szakértő.

Hétfőn hivatalosan is bejelentették Vlagyimir Putyin győzelmét, aki előzetes eredmények szerint a szavazatok több mint 63 százalékát szerezte meg.

Gereben Ágnes a Gazdasági Rádiónak azt mondta, a választásokat követően meg kell változnia Putyin politikájának. Szerinte a tüntetésekkel Oroszországban is elindult az a folyamat, ami Észak-Afrikában kezdődött meg tavaly.A választási eredményekre a moszkvai tőzsdén első reakcióként emelkedtek az árfolyamok. Elemzők szerint Vlagyimir Putyin győzelmének hosszú távon is pozitív hatása lesz, azok a befektetők ugyanis, akik a decemberi nagyszabású tüntetések idején elpártoltak Oroszországtól, ismét aktivizálhatják magukat az orosz tőkepiacon.

Közben Putyin ellen tüntettek Moszkvában. A Puskin téren több százan gyűltek össze. A rendfenntartók kiszorították a demonstrálókat a térről; több embert őrizetbe vettek. A résztvevők előre hozott parlamenti és elnökválasztást követeltek. A parlamenten kívüli ellenzék azt ígéri, hogy nem hagy fel a tisztességes választásokért és a Putyin távozásáért szervezett akciókkal. Putyin a voksoláson tapasztalt visszaélések kivizsgálását ígérte. Nemzetközi megfigyelők szerint az orosz elnökválasztás tisztaságával komoly problémák voltak; a magyar Alkotmánybíróság elnöke, Paczolay Péter úgy fogalmazott: a választás szabad volt, de tisztasága megkérdőjelezhető.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 21. 17:03, hétfő | Külföld

Egy új vírusmutációt azonosítottak Indiában

A koronavírus újfajta mutációját azonosították az indiai Mahárástra államban, a vírusvariáns a delta plusz nevet kapta - írta hétfőn a The Hindustan Times című napilap.

2021. Június 21. 14:07, hétfő | Külföld

Medve sebesített meg egy férfit Kápolnásfalu határában

Súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba egy férfit, akit medve sebesített meg vasárnap a székelyföldi Kápolnásfalu határában - közölte közösségi oldalán Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke.

2021. Június 21. 10:54, hétfő | Külföld

A fertőzöttek száma 178,4 millió, a halálos áldozatoké 3,86 millió a világon

A világon 178 433 377 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 3 864 702 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint hétfő reggeli adatai szerint.

2021. Június 21. 07:00, hétfő | Külföld

Már több mint egymilliárd dózis vakcinát adtak be a lakosságnak Kínában

Kínában már több mint egymilliárd dózis, koronavírus elleni vakcinát adtak be a lakosságnak szombatig - számolt be a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság vasárnap.