Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2016. Április 18. 10:22, hétfő | Helyi

VÁROSI KI MIT TUD – 17. alkalommal tartották meg a fiatal tehetségeknek szóló rendezvényt

VÁROSI KI MIT TUD – 17. alkalommal tartották meg a fiatal tehetségeknek szóló rendezvényt

Idén kilenc kategóriában bizonyíthattak a résztvevők, a legnépszerűbb kategóriák a vers és a modern tánc voltak: a jelentkezők több mint fele ezekben a műfajokban mutatkozott be.

Változatos és színvonalas produkciókkal mutatkoztak be az ifjú tehetségek a Városi Ki Mit Tud-on április 16-án, a Liszt-központban. 8 soproni iskolából és Nagycenkről, Ágfalváról, Kópházáról, Sopronkövesdről is érkeztek diákok a rendezvényre, összesen 51 produkciót mutattak be a gyerekek.

Délelőtt a tánc, hangszeres zene és ének kategóriák fellépői léptek színpadra, produkcióikat Margittai Endréné ének-zene pedagógus, az Eötvös József Evangélikus Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskola oktatója, Schárfy Zoltánné Halmos Erika, a Horváth József Alapfokú Művészetoktatási Intézmény zongoratanára, Sárdy Barbara előadóművész és hangképző tanár, a Soproni Petőfi Színház korrepetitora valamint Németh József táncpedagógus, a Sopron Városi Mazsorett Csoport művészeti vezetője értékelte.

Délután vers, próza és színjátszás kategóriákban mutatkoztak be a diákok. A produkciókat Szekeres Kriszta, címzetes főiskolai docens, retorika-tanár, filmkészítő, filmrendező, Betuker Botond, a dESZKa Társulat vezetője valamint Molnár Anikó és Savanyu Gergely, a Soproni Petőfi Színház színművészei és színitanodájának tanárai zsűrizték.

A 7-14 éves korosztálynak meghirdetett Városi Ki Mit Tud-ot 2000-ben hívták életre azzal a céllal, hogy lehetőséget adjanak a városban és környékén élő fiatal tehetségek bemutatkozására.

Címkék: ki mit tud, Sopron, városi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 17:43, hétfő | Helyi

Dr. Farkas Ciprián: pénteken már a megújult piacon vásárolhatnak a soproniak

A soproniak által régóta várt fejlesztésnek köszönhetően minőségi környezet várja a vásárlókat és az árusokat a megújult vásárcsarnokban, ami pénteken nyitja meg kapuit.

2024. Május 10. 19:28, péntek | Helyi

Megnyílt az Üvegeseszter 25 kiállítás Sopronban

Az Üvegeseszter 25 című kiállításon az üvegfestészet és az ólomüvegezés művészetébe nyerhetnek betekintést az érdeklődők a SopronFest keretein belül.

2024. Május 06. 18:43, hétfő | Helyi

Elkészült az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út

Befejeződött az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út építése. Az új szakaszt és a kapcsolódó létesítményeket átadták a forgalomnak.

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.