Városlista
2020. október 23, péntek - Gyöngyi

Hírek

2012. Október 12. 14:27, péntek | Helyi
Forrás: MTI

Vasúti évforduló

Vasúti évforduló

Díszmozdonnyal ünnepli jubileumát a GYSEV - tudósított az MTI.

A jubileumnak emléket állító, különlegesen matricázott Taurus mozdonnyal ünnepli a társaság létrejöttét lehetővé tevő koncesszió kibocsátásának 140. évfordulóját a GYSEV.

A pénteken a soproni vasútállomáson tartott ünnepségen Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős államtitkára arról beszélt: néhány évtizedes kihagyással ma újra teret kap szempontként, hogy takarékos és környezetkímélő szállítási mód a vasúti, ezért a magyar kormány és az Európai Unió egyaránt elsőrangú célnak tekinti a vasútfejlesztést.

Fotó: Nyikos Péter

Címkék: évforduló, GYSEV, Sopron

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 08. 17:55, csütörtök | Helyi

Gulyás: a Modern városok és a Magyar falu program célja, hogy beléphessünk a 21. századba

Sopron, 2020. október8., csütörtök (MTI) - A Modern városok és a Magyar falu program célja azoknak a feltételeknek a megteremtése, amelyekkel beléphetünk a 21. századba

2020. Október 01. 17:00, csütörtök | Helyi

Újraszentelték a csaknem hárommilliárd forintból felújított soproni Szent Mihály-templomot

Újraszentelték a Modern városok program részeként csaknem hárommilliárd forintból felújított, a város védőszentjéről elnevezett, több mint hétszázéves Szent Mihály-templomot csütörtökön Sopronban.

2020. Szeptember 25. 12:52, péntek | Helyi

Már látszik a fény az alagút… elején

Az M85-ös gyorsforgalmi út Csorna II.–Sopron-kelet–Fertőrákos csomópont közötti szakaszok kivitelezése és a kiviteli tervek elkészítése tárgyában kötött szerződések teljesítési határideje 2020. december 31.

2020. Szeptember 05. 17:00, szombat | Helyi

Kormányzati döntés - szabad az út az ingázók előtt

A kormány pénteki ülésén jelentős módosításokról döntött, amely még este megjelent a Magyar Közlönyben. Ezek alapján a következő változások lépnek életbe szeptember 5-étől.