Városlista
2022. november 30, szerda - András, Andor

Hírek

2022. Szeptember 07. 14:07, szerda | PR
Forrás: (x)

Védd a tetőtéri ablakodat árnyékolóval!

Védd a tetőtéri ablakodat árnyékolóval!

Az idei nyáron megdőlő hőségrekordok arra mutatnak, hogy hosszú távú megoldást kell keresni a lakások hűtésére.

A tetőtéri lakás a legjobb szigetelés mellett is jobban felmelegszik, ezért érdemes megfontolni a tetőablak árnyékoló felszerelését. Mutatjuk, miért.

A lakások hűtésére többféle megoldás létezik a légkondicionáló berendezéseken kívül. Az egyik a lakóépületek szigetelése, a másik az árnyékolás. Egy black out függöny sokat tehet a felmelegedést okozó napsugarak kizárása érdekében, de a tetőtérben ez utóbbi a ferde falak miatt ez igen problémás. Kiváló megoldás lehet azonban a Roto tetőablak árnyékoló beszerelése, ami másfajta technikával, de hasonló hatásfokkal kínál megoldást erre a szó szerint égető problémára.

Mi az a black out technológia?

Ez a technológia lehetővé teszi, hogy a sötétítőfüggöny szálai közé szőtt fekete szálakkal teljesen kizárjuk a napfényt. A különleges szövési technológia egy esztétikus dekor felülettel láthatatlanná teszi ezeket a szálakat, de a napfény útját teljesen elzárja.

A tetőtéri ferde ablaksíkon sajnos ilyet nem lehet alkalmazni, de jó hír, hogy ezt a hatást másfajta technológiával is el lehet érni.

Mit tud a Roto tetőablak árnyékoló?

A Roto tetőablak árnyékoló anyaga nem black out, tehát nem a szövet szálai állítják meg a napsugarak behatolását. Ez a fényelzáró roló fényvisszaverő felülettel van ellátva, így a nap sugarait nem engedi a lakásba jutni.

Másik, óriási előnye bármilyen függönnyel szemben, hogy sínrendszerben fut az ablak két oldalán, így tökéletesen zár oldalt is, ellentétben a függönyökkel, amik még függőleges ablakon sem zárnak teljesen.

Ha szeretnénk mégis valamennyi fényt beengedni, ez a fajta tetőablak árnyékoló fokozatmentesen állítható és tetszőleges magasságban rögzíthető rendszerével, ezt is gond nélkül megtehetjük.

Utólag is beszerelhető

A hirtelen érkezett felmelegedéssel sok tetőtéri lakásban most merül fel az igény az árnyékolásra, vagy annak korszerűsítésére. Az olyan modern tetőablak árnyékoló rendszer felszerelése, amit a Roto cég kínál, ebben az esetben sem jelent gondot, mert olyan technológiáról van szó, ami nem csak a gyártással kerülhet az ablakra.

A síneket utólag is rögzíteni lehet és ugyanolyan hatékonysággal működik, mintha gyárilag szerelve érkezett volna. Érdemes hát megfontolni a váltást, mert egy jobb technológiával dolgozó árnyékoló rendszer több fokot hűthet a lakáson – áram felhasználása nélkül.

Ezek érdekelhetnek még

2022. November 26. 08:48, szombat | PR

Határidőre készül el a kórház felújítása , bővítése

Ütemterv szerint halad a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermek Sürgősségi és Baleseti Osztályának felújítása és bővítése.

2022. November 25. 09:57, péntek | PR

K&H: hogyan érdemes kihasználni a Black Friday-akciókat?

Sok gyereket elcsábítanak a boltok által meghirdetett Black Friday-akciók, azonban a fiatalok kívánságlistáin szereplő legtöbb termék a megugró infláció miatt idén jóval drágább, mint korábban.

2022. November 23. 14:30, szerda | PR

Igazi páros ÉNIDŐ Noszvajon

Győrfi Pálnak és Salgó Adriennek három kisgyermeke van, úgyhogy meglehetősen ritkán adatik meg nekik az intim hétvége lehetősége.

2022. November 15. 10:52, kedd | PR

K&H: a gyerekek bevásárlókosarán is jól látszik a drágulás sokkal kevesebb kakaós csigára elég a zsebpénz

A fiatalabb korosztály az elmúlt hónapokban a saját maga is megtapasztalta, hogy mit jelent az infláció