Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2015. Október 19. 15:17, hétfő | Helyi

Véget ért a Vasútmodell kiállítás Sopronban

Véget ért a Vasútmodell kiállítás Sopronban

Közel 1500 látogatója volt a hétvégén megrendezett kiállításnak.

Vasúttörténeti kiállítás, a Soproni Vasútbarátok és Vasútmodellezők Egyesületének vasutas ereklyéi, játékokkal, favonatokkal felszerelt játszószoba is helyet kapott a Liszt-központban megrendezett kiállításon. Fő látványossága természetesen a 80 méter hosszú terepasztal volt, melyen aprólékosan kidolgozott épületek, hidak, malmok, tanyák és helyenként mozgó bábuk között közlekedtek a vasútmodellek.
Nagyon jó és lelkes közönségünk volt itt Sopronban, sokaknak tetszett, amit csinálunk, sokan dicsérték a munkánkat. A terepasztal egyik legfeltűnőbb része a körfűtőház, általában az előtt álltak legtovább az emberek. De minden apró részletben, minden állomásnál lehet valamiben gyönyörködni, én nem is tudnék kiemelni egy részt, nekünk mindegyik kedves.– mondta el a kiállításról Letenyei István, a Baross Gábor Vasútmodellező és Vasútbarát Klub vezető helyettese.



Az idén 25 éves, veszprémi székhelyű társaság az ország első önálló klubként működő vasútmodellező szervezete, 2006 óta az EUROTRACK Nemzetközi Vasútmodell Szövetség tagja. Sopronban első alkalommal mutatkoztak be. Az október 16. és 18. között megrendezett kiállításra turisták, iskolás csoportok, vasútmodellezők és laikus érdeklődők is kíváncsiak voltak. A rendezvényre három nap alatt közel 1500-an látogattak el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 17:43, hétfő | Helyi

Dr. Farkas Ciprián: pénteken már a megújult piacon vásárolhatnak a soproniak

A soproniak által régóta várt fejlesztésnek köszönhetően minőségi környezet várja a vásárlókat és az árusokat a megújult vásárcsarnokban, ami pénteken nyitja meg kapuit.

2024. Május 10. 19:28, péntek | Helyi

Megnyílt az Üvegeseszter 25 kiállítás Sopronban

Az Üvegeseszter 25 című kiállításon az üvegfestészet és az ólomüvegezés művészetébe nyerhetnek betekintést az érdeklődők a SopronFest keretein belül.

2024. Május 06. 18:43, hétfő | Helyi

Elkészült az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út

Befejeződött az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó Sopron Ény-i elkerülő út építése. Az új szakaszt és a kapcsolódó létesítményeket átadták a forgalomnak.

2024. Május 02. 09:59, csütörtök | Helyi

Sopron az egyik legnépszerűbb úti cél

Beindult a hazai turizmus, melynek idén legkeresetteb helyei Sopron, Gyula és Debrecen.