Városlista
2024. február 25, vasárnap - Géza

Hírek

2018. Április 24. 15:44, kedd | PR

Ventus biofilter

Ventus biofilter

A VENTUS kompakt biofilter termékcsalád állandó légáramlást biztosít a kommunális szennyvíz gyűjtés és kezelés területére, szivattyútelepekhez, iszapkezelő egységekhez, szennyvíztisztító telepekhez -

-szennyvíztároló-rendszerekhez, szilárdhulladék-lerakók épületeihez, komposztáló telepekhez egyarán.

A Pureco Kft. saját fejlesztésű terméke más területeken is bevethető, ahol kifejezetten a szagkoncentráció mérséklésén van a hangsúly. Ilyen kiemelt terület lehet például a vegyipar, vagy az élelmiszeripar. A levegő áramlásának típusa szerint a berendezés vagy aktív, vagy passzív kategóriába sorolható. Könnyen átjárhatóak ezek a kategóriák, hiszen a töltet, a szűrő test egységes, az aktív mód ventillátorral, kezelőpanellel, vezérléssel és automatikus párásítással egészül ki. 3-10 000 m3/h légáramlás kezelésére képesek a VENTUS Biofilter egységek, az ennél nagyobb légtömeghez az egységek számának növelése ajánlott. Az ügyfelek korábbi igényeit vette figyelembe a termékfejlesztés során a Pureco, ennek megfelelően számos méretű, típusú és kialakítású Biofiltert készített, ezek: VENTUS C, VENTUS G, VENTUS P, amelyek képesek a legkülönbözőbb szagproblémákra megoldást találni a szennyvíztisztítás területén.
Kifejezetten a csatornázás során jelentkező szag problémák kezelésében jár élen a VENTUS-G. Az egyesített (szenny- és csapadékvíz együttes elvezetésére épített) csatornák esetében használata a nyitott aknákon keresztül áramló erőteljesebb szagok mérséklésére ajánlott. A csatornanyílásba rendkívül könnyen elhelyezhető a berendezés, így a karbantartás során is praktikusan cserélhető, illetve eltávolítható. 600 mm szabványos méretű fedlapok alá illeszthető, különleges méretek kérés és megállapodás szerint állnak rendelkezésre. A kis szivattyúegységek és különböző méretű szellőzőcsövek esetén felmerülő szagproblémák kezelésére tervezték a VENTUS-P (Pipe) Biofilter egységeket, amelyek a szellőzőcsőbe könnyen beilleszkednek, egy nyíláson keresztül egyszerűen behelyezhetőek az átemelő födémjébe is. 100-300 mm szabványos méretük, 3-11 m3/h légáram kezelési kapacitásuk, ettől eltérő, egyedi méretek kérésre állnak rendelkezésre.
Az időjárási és terhelési viszonyoktól függően a filter élettartama akár 5-7 év is lehet. Rendkívül nagy, akár 10.000 m3/h légáram kezelésére is alkalmaz, a VENTUS-C típusú szűrőkonténerek a VENTUS Biofilter család tagjai, alap és kibővített verzióban is kaphatóak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 13. 14:59, kedd | PR

K&H: iskolapadba ülhetnek a bankárok

a mesterséges intelligencia forradalmasítja a bankszférát

2024. Február 13. 14:48, kedd | PR

K&H: több mint 90 ezer gyerek mérte össze pénzügyi tudását

minden korábbinál népszerűbb a K&H Vigyázz, kész, pénz! vetélkedő

2024. Február 05. 14:57, hétfő | PR

Tarolt a rezsi és az agrár CO2 kalkulátor

A legjobb ökoszisztéma építő & fenntarthatósági cégek közé választották a K&H-t

2024. Február 05. 14:48, hétfő | PR

1000 jó embert keres a 10 millió Fa Alapítvány

1000 embert keresünk, aki fogadalmat tesz, hogy az újév minden hónapjában nem több, mindösszesen 1000 Ft-al rendszeresen hozzájárul a 10 millió Fa Közösség céljához – írja honlapján az alapítvány.