Városlista
2023. január 30, hétfő - Martina

Hírek

2018. Április 24. 15:44, kedd | PR

Ventus biofilter

Ventus biofilter

A VENTUS kompakt biofilter termékcsalád állandó légáramlást biztosít a kommunális szennyvíz gyűjtés és kezelés területére, szivattyútelepekhez, iszapkezelő egységekhez, szennyvíztisztító telepekhez -

-szennyvíztároló-rendszerekhez, szilárdhulladék-lerakók épületeihez, komposztáló telepekhez egyarán.

A Pureco Kft. saját fejlesztésű terméke más területeken is bevethető, ahol kifejezetten a szagkoncentráció mérséklésén van a hangsúly. Ilyen kiemelt terület lehet például a vegyipar, vagy az élelmiszeripar. A levegő áramlásának típusa szerint a berendezés vagy aktív, vagy passzív kategóriába sorolható. Könnyen átjárhatóak ezek a kategóriák, hiszen a töltet, a szűrő test egységes, az aktív mód ventillátorral, kezelőpanellel, vezérléssel és automatikus párásítással egészül ki. 3-10 000 m3/h légáramlás kezelésére képesek a VENTUS Biofilter egységek, az ennél nagyobb légtömeghez az egységek számának növelése ajánlott. Az ügyfelek korábbi igényeit vette figyelembe a termékfejlesztés során a Pureco, ennek megfelelően számos méretű, típusú és kialakítású Biofiltert készített, ezek: VENTUS C, VENTUS G, VENTUS P, amelyek képesek a legkülönbözőbb szagproblémákra megoldást találni a szennyvíztisztítás területén.
Kifejezetten a csatornázás során jelentkező szag problémák kezelésében jár élen a VENTUS-G. Az egyesített (szenny- és csapadékvíz együttes elvezetésére épített) csatornák esetében használata a nyitott aknákon keresztül áramló erőteljesebb szagok mérséklésére ajánlott. A csatornanyílásba rendkívül könnyen elhelyezhető a berendezés, így a karbantartás során is praktikusan cserélhető, illetve eltávolítható. 600 mm szabványos méretű fedlapok alá illeszthető, különleges méretek kérés és megállapodás szerint állnak rendelkezésre. A kis szivattyúegységek és különböző méretű szellőzőcsövek esetén felmerülő szagproblémák kezelésére tervezték a VENTUS-P (Pipe) Biofilter egységeket, amelyek a szellőzőcsőbe könnyen beilleszkednek, egy nyíláson keresztül egyszerűen behelyezhetőek az átemelő födémjébe is. 100-300 mm szabványos méretük, 3-11 m3/h légáram kezelési kapacitásuk, ettől eltérő, egyedi méretek kérésre állnak rendelkezésre.
Az időjárási és terhelési viszonyoktól függően a filter élettartama akár 5-7 év is lehet. Rendkívül nagy, akár 10.000 m3/h légáram kezelésére is alkalmaz, a VENTUS-C típusú szűrőkonténerek a VENTUS Biofilter család tagjai, alap és kibővített verzióban is kaphatóak.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 26. 18:37, csütörtök | PR

Díjat nyert a VALMAR #challenge

Tavaly ősszel látott napvilágot a #stabiloszinesszavak kihívás a TikTokon, amellyel kéz a kézben megszületett a VALMAR egyik legújabb dala.

2023. Január 25. 15:50, szerda | PR

K&H: 460 százalékos növekedést értek el a fiatalok

több mint 60 százalékkal nőtt az ifjúsági számlák száma három év alatt

2023. Január 06. 13:53, péntek | PR

K&H: a láthatatlan “pajzsot” is vinni kell a síeléshez

utasbiztosítással érdemes csak elindulni

2022. December 21. 07:59, szerda | PR

Ajándékozzunk egymásnak jövőt és reményt!

Elindult a 10 Millió Fa csapatának Legyen erdő a fa alatt elnevezésű kampánya, amely során az adakozók a Zöld Zugoly Klímafarmon cseperedő fákat ajándékozhatják egymásnak.