Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Május 26. 14:09, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Vérrög elleni gyógyszer segíthet a stroke-os betegeken

Vérrög elleni gyógyszer segíthet a stroke-os betegeken

A stroke áldozatainak felépülését jelentősen segítheti, ha egy, a vérrög megóvására alkalmazott új gyógyszert kapnak - állítják skót kutatók.

Az Edinburgh-i Egyetem kutatói háromezer páciensen tesztelték az új, kísérleti fázisban lévő vérrögoldó gyógyszert a stroke kezelésének tekintetében.

A kutatók megállapították, hogy mind az ezer páciensnek – akiket kezeltek a szerrel a stroke-ot követő három órán belül – nyolcvanszor nagyobb volt az esélye a túlélésre és a további segítség nélküli életre, mint azoknak, akik nem kaptak gyógyszert.

Ugyanakkor vigyázni kell, mert bizonyos esetekben a halálozási arányt is növelheti a szer a kezelést követő egy héten belül, mert a gyógyszer másodlagos agyi vérzést okozhat.

Ezért a kutatók most arra szeretnének rájönni, hogy miért okoz vérzést bizonyos esetekben a szer. Így megtalálhatják annak leghatékonyabb kezelési használatát - írja a Fox News.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.