Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Május 21. 14:07, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress

Vesztenek a bankok - nyernek az ügyfelek

Vesztenek a bankok - nyernek az ügyfelek

Júliustól már 4 órán belül teljesülnek az elektronikus belföldi forintutalások – írja a Világgazdaság.

Ez azt jelenti, hogy egy nappal korábban fizetnek kamatot a hitelesek, a betétesek pedig, egy nappal hosszabb ideig kamatoztathatják pénzüket.

Mindezzel azonban hatalmas összegeket buknak a bankok, hiszen eddig míg az utalt összeg úton volt, a technikai kamatot a bankok kapták meg, ettől viszont most elesnek. A gyorsított pénzmozgást csak az elektronikus utalásokra kötelezi a szabályozás, de vannak bankok, amelyek a papír alapú utalásra is bevezetik a 4 órán belüli utalás teljesítését.

Júliustól például egy reggel 9 órakor átutalt összeget akár már délután 1 órakor tovább lehet utalni. Az előny csak az interneten, vagy más elektronikus úton benyújtott átutalási megbízásokra vonatkozik, a fiókokban vagy faxon benyújtott megbízásokra, a devizautalásokra és beszedésekre, valamint egyéb összetett tranzakciókra nem. Azt még nem lehet tudni, hogy a bankok hogyan kárpótolják magukat az elveszített kamatok és a fejlesztési költségek miatt. Mindenesetre több hitelintézet is jelezte a Világgazdaságnak, hogy az átálláskor nem emeli meg az átutalással kapcsolatos díjakat.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.