Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Február 05. 18:14, kedd | Belföld
Forrás: police.hu - illusztráció: pixabay

Viccből tett bejelentést a segélyhívón

Viccből tett bejelentést a segélyhívón

Befejezte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya annak az ügynek a vizsgálatát, amelynek gyanúsítottja viccből kért segítséget a segélyhívó számon.

Bejelentés érkezett 2018. július 27-én 20 órakor a központi segélyhívó számra arról, hogy Kecskeméten a Mezei utcában egy férfit ismeretlen személyek megvertek, megszurkáltak, majd eltulajdonították a pénzét. A telefonáló azt állította, hogy a sértettnek mentőre van szüksége.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság szolgálatban lévő egyenruhásai azonnal a megjelölt helyszínre mentek, ahol azonban sem a bejelentőt nem találták, sem bűncselekményre utaló körülményt nem fedeztek fel.

Az ügyben a rendőrkapitányságon eljárás indult, mely során kiderült, hogy egy helybéli lakos tette a valótlan bejelentést. A férfi kihallgatása során elmondta, hogy miután összeveszett egy ismerősével, és szeszes italt fogyasztott, sétálni indult. Ekkor találta ki, hogy felhívja a segélyhívó számot, és viccből valótlan bejelentést tesz.

Az eljárás során szabadlábon védekező 47 éves férfit a nyomozók hatóság félrevezetése vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az illetékes ügyészségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára