Városlista
2024. február 26, hétfő - Edina

Hírek

2022. Február 19. 11:07, szombat | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Videóra vették az embercsempészek elfogását

Videóra vették az embercsempészek elfogását

Csólyospálos térségében állították meg a rendőrök az a két járművet, amelyekben három moldáv bűnelkövető tucatnyi szírt rejtegetett.

Pénteken 2 óra 10 perckor a Készenléti Rendőrség munkatársai – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Szegedi Osztályának jelzése alapján – intézkedés alá vontak két, egymástól nem messze közlekedő külföldi rendszámú járművet Csólyospálos külterületén – közölte a rendőrség.

Az egyiket egy 30 éves moldáv férfi vezette; az ő kocsijában 12, magát szír állampolgárnak valló határsértőt találtak. A másik autóban ülő két férfi – egy 20 és egy 21 éves moldáv állampolgár – a gyanú szerint előfutóként vett részt a bűnelkövetésben.

A gyanú szerint a három moldáv állampolgár a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért velük szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vételük mellett – eljárást indított.
A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 25. 08:31, vasárnap | Kék hírek

Ellopták a pannonhalmi Radnóti-szobrot

Ellopták Pannonhalmáról Radnóti Miklós szobrát, amelyet 1983-ban Meszlényi János bronz lemezekből készített - tájékoztatta a város polgármestere szombaton az MTI-t.

2024. Február 22. 06:00, csütörtök | Kék hírek

Majdnem hárommillió forint értékben tankolt egy férfi a volt munkáltatója számlájára

Egy 49 éves férfi nyolc hónap leforgása alatt közel 4500 liter üzemanyagot tankolt volt munkáltatója kontójára 2,7 millió forint értékben, csalás miatt indítottak eljárást ellene

2024. Február 21. 13:33, szerda | Kék hírek

21 önkormányzati hivatal páncélszekrényét törték fel

Tolvajok 21 önkormányzati hivatal páncélszekrényét törték fel, illetve kísérelték meg feltörni, mellyel közel 8 millió forintos kárt okoztak.

2024. Február 20. 16:16, kedd | Kék hírek

Jogerősen elítélték azt a volt pedagógust, aki egy diákkal létesített szexuális kapcsolatot

Jogerősen tíz hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt a volt pedagógust, aki szexuális kapcsolatot létesített az iskolájában tanuló kiskorú diákkal