Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2011. Augusztus 30. 14:17, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

Visszafoglalták Fő terüket a szentendreiek

Visszafoglalták Fő terüket a szentendreiek

Az utolsó kockakő is a helyére került az ezeréves Szentendre Fő terén, így a festői művészváros lakói pénteken visszafoglalhatták Fő terüket.

Dr. Dietz Ferenc polgármester köszöntő beszédében egyebek mellett arról beszélt, hogy az új, 1000 év program során megújult, párját ritkító szépségű tér ismét valódi agora lehet a barokk belvárosban.

Áprilisban kezdődtek a munkálatok az évezredes múlttal büszkélkedő Szentendrén; ennek részeként újult meg a most átadott Fő tér, amelynek kicserélték burkolatát. Az új kövezet nem csak, hogy szebb, de könnyebben is járható. A városközpontban összegyűlt több mint ezer városlakó nagyszabású ünnepséggel foglalta vissza a Fő teret: jazz-koncerttel, fényjátékkal és fiatal iparművészek divatbemutatójával ünnepelték az új pompájában ragyogó városközpontot.

Szentendre napról napra újul meg; összesen nagyjából hatezer négyzetméternyi térkövet cserélnek ki, miközben átalakítják az éttermeiről és boltjairól híres Dumtsa Jenő utcát; itt megszűnnek a járdák, a vendéglátóhelyek teraszai és a közösségi terek, apró ligetek pedig az út közepére települnek, ahogyan az a legtöbb mediterrán városban is megszokott.

A város egyik híres kulturális központja a Művészet Malom is új köntösbe öltözik. Csaknem ezer négyzetméternyi belső kertje és tetőterasza valóban impozáns pontja lesz a művészek városának.

A hétvégi Térfoglaló ünnepség egyébként időben éppen összeért a már hagyománnyá vált Szentendre Éjjel-Nappal Fesztivállal, amely több száz programjával egészen vasárnapig szórakoztatta a városban élőket, és az oda látogatókat.

OrientPess Hírügynökség
Kép: OrientPress

Címkék: Szentendre

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára