Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Április 29. 16:00, péntek | Bulvár
Forrás: mti/fotó: instagram.com/amypieters/

Visszanyerte eszméletét a decemberben súlyos balesetet szenvedett világbajnok

Visszanyerte eszméletét a decemberben súlyos balesetet szenvedett világbajnok

Visszanyerte eszméletét a 4-szeres világbajnok kerékpáros Amy Pieters, aki decemberben súlyos balesetet szenvedett Spanyolországban, és azóta mesterséges kómában tartották előbb az alicantei kórházban, majd Hollandiában.

A 30 éves, országúton egyszeres, pályán háromszoros vb-győztes kerekes csapata, az SD Worx a közösségi oldalán csütörtökön közölte, hogy Pieters "már képes a non-verbális kommunikációra, felismeri az embereket, érti, amit mondanak neki, és egyre több feladatot képes ellátni". Az SD Worx hozzátette, az orvosok azt még nem tudják megmondani, hogy Pietersnek az agysérülés következtében milyen további maradványtünetei lesznek.

A kerékpáros decemberben edzés közben járt szerencsétlenül, a fejét ért sérülések olyan súlyosak voltak, hogy meg kellett műteni.

A kétszeres Európa-bajnok Pieters 2019-ben, 2020-ban és 2021-ben is megnyerte a madison versenyszámot a vb-n - Kirsten Wilddel -, a tavalyi, tokiói olimpián azonban lemaradt a dobogóról, duójuk negyedik lett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára