Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Szeptember 10. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Visszatér a hőség

Visszatér a hőség

Visszatér a hőség, 30 fok feletti csúcsértékekre kell készülni - hívta fel a figyelmet szerdán a Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Azt írták: az országot érintő hidegfront hatására Zabarban 3,1 Celsius-fokot is mértek, ami szezonrekord minimumnak számít. A hét második felében viszont anticiklon és egyre melegebb, továbbra is száraz levegő alakítja az időjárást. Ennek hatására a 30 fokot elérő vagy meghaladó csúcshőmérséklet sem lesz ritka. Az éjszakák azért továbbra is felfrissülést hoznak.

A hétvégén és a jövő hét elején arra is van esély, hogy az idei ősz eddigi legmagasabb hőmérsékleténél (33 fok) - amit hétfőn Pitvaroson mértek - is melegebb lesz. Nagyjából 5-10 fokkal az ilyenkor szokásos (23 fok körüli) maximumok fölött alakulnak a csúcsértékek. Megjegyezték ugyanakkor, hogy egyébként nem ritka a szeptemberi hőség, a rekordok 35-38 fok között alakulnak ebben az időszakban.

A meteorológiai szolgálat kitért arra is, hogy csak 8-10 nap múlva növekszik a csapadék esélye, addig szinte semmi esélye esőnek.

Címkék: hőség, időjárás, meleg

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni