Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Február 23. 14:21, csütörtök | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online / MTI

Vívás: lemondott Kulcsár Győző, a párbajtőrözők kapitánya

Vívás: lemondott Kulcsár Győző, a párbajtőrözők kapitánya

Lemondott a párbajtőrözők szövetségi kapitányi tisztségéről Kulcsár Győző.

A négyszeres olimpiai bajnok szakvezető, a Nemzet Sportolója a hétvégi Westend női párbajtőr Grand Prix felvezető sajtótájékoztatóján olvasta fel a sportági szövetség (MVSZ) elnökének, Erős Jánosnak címzett levelét, amelyben indokként azt jelölte meg, hogy az MVSZ nem jelölte őt MOB-tagnak, ezt pedig méltánytalannak tartja.

Füleky András, a szövetség ügyvezető igazgatója – akit érzékelhetően meglepett a bejelentés – arról számolt be, hogy az elnökség pénteken döntött a jelöltekről. A vezetőség úgy határozott, hogy a korábban a szövetség által delegált három tagtól, Kovács Tamástól, Kulcsár Krisztiántól és Füleky Andrástól nem vonja meg a bizalmat, további két helyre pedig – amelyre a MOB alapszabály-módosítása alapján nyílik lehetőség – a három „jelentkezőből” titkos szavazással Gémesi Györgyöt és Nagy Tímeát jelölte. A harmadik Kulcsár Győző volt.

Kulcsár Győző eddig a Nemzet Sportolóinak delegáltjaként volt MOB-tag, így ezután is lehetne, ha jelölnék, de amint azt leszögezte, hiába gondolnak rá máshonnan, nem fogja elfogadni a felkérést.

„Úgy érzem, nekem ez a jelölés a vívósportban jár, de lehet, hogy rosszul gondolom” – reagált Füleky Andrásnak arra felvetésére, hogy más úton is lehet a MOB tagja.

Kulcsár Győző a levél felolvasása után közölte, hogy nem válaszol kérdésekre, nem kommentálja a bejelentését, és csak az ügyvezető igazgató szavaira reagált, egyben megerősítve, hogy a lemondása mától érvényes.

Kamuti Jenő, a szövetség szakmai alelnöke a hátteret némileg megvilágítva megosztotta a jelenlévőkkel, hogy csak az lehet tisztségviselő az új MOB-ban, akit egy adott sportági szövetség jelöl.

A sporttörvény módosítása nyomán idéntől az eddigi öt helyett egyetlen köztestület, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) veszi át az irányító szerepet, állami feladatokat ellátó civil szervezetként. Ennek következtében átalakul a MOB vezetése és felépítése. A MOB közgyűlése vasárnap lesz.

Kulcsár Győző 2006-tól volt a párbajtőrözők szövetségi kapitánya.

MTI / Nemzeti Sport Online

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.