Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. Szeptember 14. 17:16, csütörtök | Helyi sport
Forrás: enyugat

Vízen és szárazon együtt a Soproni vizilabdacsapat

Vízen és szárazon együtt a Soproni vizilabdacsapat

Megkezdődik az országos bajnokság a SMAFC 1860 Soproni Egyetem férfi csapata számára

Együtt a csapat, motiváltak a fiúk - mondja elöljáróban Matyuga-Kovács Rita, a Soproni Vízilabda Sport Egyesület elnöke.

-A SMAFC férfi vízilabdások, a vízilabda-egyesület és a Soproni Egyetem együttműködésének köszönhetően "SMAFC 1860 Soproni Egyetem" néven indulnak az OB II. Vízilabda Bajnokságon.

Négy csoport verseng a helyezésekért, a soproniaknak másik húsz csapattal kell megküzdeniük, de csoportjukban vannak már rutinosak Pl: mint a Pécs, a Győr vagy Nagykanizsa gárdája.

"Nem lesz könnyű, de felkészültünk, szeretnénk a középmezőny erősségei közé bekerülni. Huszonöten vannak a csapatban, tizennégyes kerettel indulunk majd. A legfiatalabb játékosunk tizenöt esztendős, a legidősebb 39 éves, az viszont közös bennük, hogy szeretik a vízilabdát és jók is benne.

A huszonöt játékos tulajdonképpen csak a szezon elején került össze, hiszen tavaly külön készültek a serdülők, de a sok közösségi program, a heti öt edzés és a közös célok összekovácsolták a csapatot. Összeértek. Már nemcsak a vízben vannak együtt, hanem a szárazon is" - fogalmaz mosolyogva Matyuga-Kovács Rita.

A Soproni Egyetem és a SMAFC támogatásának köszönhetően külső megjelenésben is egységes a csapat: melegítőt, pólót a SMAFC és az egyetem, míg a fürdőnadrágot és a vízilabda sapkát a Soproni Vízilabda Sport Egyesület adja a játékosoknak.

Az idei MEFOB-on már kívül-belül egységes soproni vízipólosok képviselik a várost és egyetemét, Európa legrégebbi sportklubját, a SMAFC-ot és persze saját egyesületüket.

A bajnokság szombaton kezdődik, szurkolni kell tehát a soproni csapatnak, bár egyelőre ehhez vagy utazni kell, vagy csak a távolból lehet majd drukkolni.

Október 14-én 13 órától viszont a soproni Lőver Uszodában lesznek a bajnokság mérkőzései, ott remélhetőleg már jó hangosan szólhat a "Hajrá Sopron"!

Kovács Tibor

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás