Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2022. Február 23. 10:03, szerda | Kék hírek
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Volt határrendészt vettek őrizetbe embercsempészek támogatása gyanújával

Volt határrendészt vettek őrizetbe embercsempészek támogatása gyanújával

Egy, a Nagylak 2 - Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen korábban szolgálatot teljesítő román határrendészt is őrizetbe vettek Romániában az embercsempészek támogatása gyanújával

- számolt be kedden honlapján a romániai szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT).

Az ügyészség 2017 március-áprilisi ügyeket elevenített fel, melyek során két kamionos-fuvarban összesen 141 iraki, szíriai, afgán és pakisztáni, valamint más állampolgárságú személy Magyarországra juttatását szervezte meg egy embercsempész csoport. Az ügy 14 vádlottját már korábban jogerősen elítélték. Most öt olyan személyt vettek őrizetbe, akik biztosították az embercsempészek munkáját.

Amint az ügyészség közölte: a volt határrendésznek az volt a feladata, hogy figyelmeztesse a bűnözői csoportot, ha a hatóságokhoz jelzés érkezett egy-egy tiltott szállítmányról. A határrendészeti ügyeletekről is tájékoztatta az embercsempészeket, és kijelölte számukra azokat az idősávokat, amikor a migránsokat szállító kamionok szigorú ellenőrzés nélkül juthattak át a határon. Az embercsempészek tízezer eurós díjat ígértek a határrendésznek minden szerencsésen átjuttatott csoport után.

Amint a DIICOT közölte: a most őrizetbe vett öt személy közül egyet előzetes letartóztatásba, hármat házi őrizetbe, egyet pedig hatósági felügyelet alá helyezett a bíróság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Lecsapott a rendőrség Kerepesen!

Hat kábítószer-fogyasztót és két -terjesztőt fogtak el szerdán Kerepesen a rendőrök - közölte hivatalos oldalán a rendőrség.

2024. Július 26. 09:25, péntek | Kék hírek

Mintegy 90 kilogramm drogot foglalt le a rendőrség, nyolc embert gyanúsítanak az ügyben

Mintegy 90 kilogramm marihuánát foglalt le a rendőrség az elmúlt hetekben, az ügycsoportnak eddig nyolc gyanúsítottja van - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.

2024. Július 25. 07:33, csütörtök | Kék hírek

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentesnél

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentes közelében szerda este - közölte Pere Csaba, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére.

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.