Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Szeptember 04. 17:00, péntek | Külföld
Forrás: Járai Judit, az MTI tudósítója jelenti - illusztráció: pixabay

Washington újabb vállalatokat sújtott szankcióval, mert Iránt segítik

Washington újabb vállalatokat sújtott szankcióval, mert Iránt segítik

Washington újabb vállalatokat sújtott szankcióval, mert Iránt segítik, megkerülve az Irán ellen érvényben lévő amerikai embargót

- jelentette be egymástól függetlenül kiadott közleményeiben az amerikai pénzügyminisztérium és a külügyi tárca csütörtökön. A pénzügyminisztérium közleménye hat cégről tesz említést, valamennyit azzal vádolva, hogy segítették iráni petrolkémiai termékek szállítmányozását és forgalmazását. A vállalatok Iránban, az Egyesült Arab Emírségekben és Kínában vannak bejegyezve.

Szankcióval sújtotta az amerikai kormányzat azt a Triliance Petrolchemical Co. nevű iráni vállalatot is, amelynek a termékeit forgalmazták.

A külügyminisztérium öt vállalat és három személy szankcionálását jelentette be. Valamennyien az iráni kőolajiparhoz kapcsolódó pénzügyi tranzakciókat bonyolítottak. A büntetőintézkedéseket egy abadáni kőolajfinomító, három kínai és egy emírségbeli vállalat ellen foganatosították. Ezek egyike sem azonos a pénzügyminisztérium által szankcióval sújtott vállalatokkal.

A szankciók értelmében az érintettek esetleges amerikai vagyonát befagyasztják, illetve az amerikai üzleti élet szereplőinek megtiltanak minden üzleti kapcsolatot velük.

A külügyi közlemény kiadása után Mike Pompeo, az amerikai diplomácia irányítója a Twitteren azt írta: "Iránnak fel kell hagynia azzal, hogy természeti erőforrásait a terrorizmus és a térség tönkretételének finanszírozására használja fel".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.