Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Június 26. 05:00, kedd | Sport
Forrás: MTI

Wimbledon - Babos Tímea bejutott a második fordulóba

Wimbledon - Babos Tímea bejutott a második fordulóba

Babos Tímea nagy küzdelemben, három játszmában nyert hétfőn Melanie Oudin ellen az angol nyílt teniszbajnokság nyitónapján Wimbledonban.

A viadal honlapja szerint a világranglistán jelenleg 69. magyar teniszező 1 óra 16 perc alatt győzte le amerikai riválisát, aki jelenleg a 123. a rangsorban, de két esztendeje még 31. volt.
Az első játszmában a 19 esztendős Babos 5:4-nél - ellenfele adogatásánál - jutott szettlabdához, sikerült értékesítenie, és ezzel előnyhöz jutott. A folytatásban a húszesztendős tengerentúli teniszező kiegyenlített. Az utolsó felvonásban 3:3-ig fej fej mellett haladt a két játékos, ezt követően a magyar hozta az adogatását, majd brékelte riválisát (5:3), és saját szervájánál két meccslabdához jutott. Az elsőt még hárította Oudin, ám a másodikkal már nem tudott megbirkózni.
"Nagyon, nagyon örülök! Mentális győzelmet arattam, a játékom lehetett volna jobb" - nyilatkozta Babos az MTI-hez eljuttatott közleményben. "A szervajátékom jó volt, a fogadásokon azért még lehet javítani. Egyáltalán nem volt könnyű a mai mérkőzés, egy pillanatra sem engedhettem ki. Oudin éppen füvön a legjobb, ráadásul egy tornagyőzelem után jött Wimbledonba."
Babos, aki eddigi pályafutása során egyesben első alkalommal jutott be a második fordulóba Grand Slam-tonán, a második körben a Nagyja Petrova (orosz, 20.)-Maria Elena Camerin (olasz) párharc győztesével találkozik.
Eredmény:
1. forduló (a 64 közé jutásért):
--------------------------------
Babos Tímea-Oudin (amerikai) 6:4, 4:6, 6:3

Címkék: Tenisz-Anglia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.