Városlista
2021. január 16, szombat - Gusztáv

Hírek

2012. Szeptember 22. 12:00, szombat | Helyi
Forrás: Sopron MJV Önkormányzat

X. Barátság Játékok Sopronban

X. Barátság Játékok Sopronban

Tizedik alakalommal rendezik a nemzetközi Barátság Játékok sportversenyeket szeptember 21 és 23 között.

Tizedik alakalommal rendezik a nemzetközi Barátság Játékok sportversenyeket szeptember 21 és 23 között. A sportjátékokat Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője horvát és magyar nyelven elmondott beszédével nyitotta meg hivatalosan, amelyet követően a Barátság Játékok hivatalos zászlóját is felvonták a Krasznai Sportcsarnokban.

Sopron másodszor ad otthont a négy ország régiói, térségei sportrendezvényének, amelyen 15-16 éves diáksportolók vehetnek részt.

Sopronba csaknem 350 sportoló érkezett a résztvevő országokból. Szlovénia (Novo Mesto), Bosznia-Hercegovina (Bihacs), Horvátország (Gospic ) és Magyarország, (Sopron-Fertőd Kistérség) sportolói kosárlabda, kézilabda, labdarúgás, asztalitenisz és sakk sportágakban mérik össze tudásukat. A vendéglátó Sopron-Fertőd Kistérség csapataiban, soproni, fertőszéplaki, lövői, nagycenki, hegykői sportolók is helyet kaptak.

Az ünnepélyes megnyitót szeptember 21-én, a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban tartották.

A sportolók óriási hangulatú szurkolótábora a zászlók bevonulását és a Kópházi Tamburazenekar és Tánccsoport fellépését követően a résztvevő országok delegációvezetőinek köszöntőjét hallgatta meg.

Sopron városa, dr. Fodor Tamás polgármester nevében és a rendező Magyarország nevében Firtl Mátyás, Sopron és környéke országgyűlési képviselője köszöntötte horvát nyelven a sportolókat, kísérőiket és a szurkolókat, ami külön tetszést és hangos ovációt aratott, majd ünnepélyesen is megnyitotta a jubileumi, 10. Barátság Játékokat.

Firtl Mátyás horvát, majd magyar nyelven is elmondott megnyitójában utalt arra, hogy örömteli dolog a pénzügyi nehézségek ellenére is sikerült megrendezni a jubileumi Barátság Játékokat. A résztvevő négy nemzet zászlója, amely a teremben is látható, amint a meghívón is, azt is jelenti, hogy nyelvükben is megértik egymást a résztvevők. Szólt arról, hogy Sopron is egy multikulturális hely, ahol a magyarok és németek mellett a helyi horvát közösség évszázadok óta nyelvével, kulturájával, hagyományaival gazdagítja a térséget,, és hangsúlyozta, hogy a sportesemény résztvevőinek a sport is egy közös nyelvet jelent.

A sportdiplomácia jelentőségét hangsúlyozva emelte ki, a több nemzetet is összehozó sportesemény fontosságát, hogy a horvátok, szlovénok és magyarok uniós tagokként Bosznia-Hercegovina tagságának támogatásában is elkötelezettek kell, hogy legyenek.

A sportesemény programja:

Szeptember 22-én, szombaton 9.00 órától:

Fiú kosárlabda - Krasznai F. Sportcsarnok

Leány kosárlabda - MKB Aréna kisterem

Fiú kézilabda - MKB Aréna

Leány kézilabda - MKB Aréna

Labdarúgás – Anger rét

Asztalitenisz - Nagycenk Általános Iskola

Sakk – Lövő, Művelődési Ház

Szeptember 23-án, vasárnap 11.00 órakor kerül sor az ünnepélyes eredményhirdetésre a Krasznai Ferenc Sportcsarnokban.

Címkék: Sopron, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2020. December 16. 11:00, szerda | Helyi

Gyorsforgalmi úton lehet közlekedni Sopron és Győr között

Gépjárművel közlekednek az M85-ös gyorsforgalmi út Sopron és Csorna közötti szakaszán 2020. december 16-án

2021. Január 16. 12:01, szombat | Belföld

Országot járva törtek be számtalan helyre

A Békés megyei rendőrök pénteken Budapesten elfogtak két férfit, aki a gyanú szerint országszerte több lakásba tört be - közölték szombaton a police.hu oldalon.

2021. Január 16. 10:52, szombat | Külföld

A fertőzöttek száma már közel 94 millió

A világban 93 819 952-re emelkedett a koronavírus-fertőzöttek, 2 008 273-ra a halálos áldozatok és 51 666 159-re a gyógyultak száma a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli adatai szerint.

2021. Január 16. 09:47, szombat | Belföld

Szó szerint piacra dobták a kábítószert

A nyomozók a kutatás során több mint 12 millió forint értékű drogot foglaltak le.